Altandörrar

Om man har en altan som omges av vacker trädgård så kan det vara riktigt fint med dörrar som släpper in ljuset och ger utsikt. Nu kan man förstås undra om altandörrar som är av glas är inbrottssäkra och frågan är relevant. Stora glaspartier kan ju verka enkla nog att ta sig igenom men faktum är att det finns lösningar som gör det svårt för tjuven att ta sig in. Dessutom så kan man alltid kontrollera med sitt försäkringsbolag vilken typ av altandörr de anser tillräckligt säker. Det här bör man veta innan man gör slag i saken och beställer de nya dörrarna.

Altandörrar av glas

När man ser en modern altandörr som är gjord av glas så kan man få intrycket av att den är sårbar. Vi är ju vana vid glas som ett material som inte tål ovarsam hantering, men när man ser på dagens altandörrar av glas så är det inte alltid så att det genomskinliga materialet verkligen är glas. Dörrarna byggs på ett säkert sätt med flera lager glas samt en tjocklek som kräver en hel del för att det ska gå sönder. Har man tre lager glas så är det verkligen svårt att ta sig igenom så man kan helt klart satsa på den här lösningen och fortfarande bevara säkerheten i hemmet.

Smarta lösningar

Förutom glas som är svårt att forcera och krossa så ska altandörrarna har lösningar som gör att man inte lätt tar sig in. Det kan finnas tillval som gör att man får ett bättre lås och en ram som sluter tätt så att det inte går att få plats med en kofot från utsidan. Hakreglar är också en bra lösning och det särskilt när de kommer med en hellimmad kassett som har en ram av ett massivt material. Det här är ju sådant som man inte ser men som gör den stora skillnaden. Det är viktigt att man bara kan låsa på insidan för då går det heller inte att med teknik få upp låset från utsidan.

Altandörrar – En försäkringsfråga

Det man inte ska glömma bort vad gäller dörrar för en altan är det där med försäkringen. Om man ändå ska se på nya altandörrar så ska man alltid kolla med sitt försäkringsbolag vad som godkänns. Det är ju inte särskilt kul att upptäcka att den lösning man hade inte godkänns då inbrottet är ett faktum. Det kan vara så att man måste lägga till ett lås för att dörren ska bli godkänd. Sedan kan man ju tänka på vad man placerar innanför glasen. En dyr tavla direkt vid altandörrarna är sällan en bra idé då detta kan leda till att någon gör sitt bästa för att ta sig in. Sedan kommer saker som hur god insyn grannar har att spela in för hur inbrottssäkert det blir. Tänker man bara igenom den typ av altandörr som man väljer samt hur den är konstruerad med lås och glas så kan man få en lösning som det går att lita på samtidigt som man kan njuta av vackra dörrar som släpper in ljuset och den friska luften när man öppnar och kliver ut på sin altan.