Förrådsdörrar

Då man behöver en dörr till ett förråd så kanske man fundera på att bygga denna själv. Den som är händig kan mycket väl ta tips online och sedan skapa en egen förrådsdörr, men många gånger så spar man både tid och pengar på att helt enkelt köpa en färdig dörr. Numera så finns det gott om byggföretag som kan hjälpa till med förrådsdörrar som är smidiga och snygga. Det där med snyggt är förstås en smaksak och det kan kännas lite jobbigt när man inte vill ha fiskbensmönster då var och varannan butik tycks fokusera enbart på detta. Nu är det dock så att man kan finna en rad olika modeller om man bara söker online. Dessutom så ska det inte vara några problem att få fatt i en modell som håller rätt mått även om dessa visar sig vara lite ovanligare.

Enklare förrådsdörrar

Enklare dörrar behöver inte bli alltför dyra och man kan finna modeller med fina detaljer som fönster. Det gäller förstås att betänka vad man ska ha i sitt förråd. Om det är så att förrådet ligger avsides och det finns en risk för att objudna gäster tar sig in så kan man inte ha vilken förrådsdörr som helst. I det här läget så kan man behöva något mer massivt och då ska man ta kontakt med de dörrföretag som har specialiserat sig på den allra bästa tekniken för inbrottssäkra dörrar. Om det däremot rör sig om ett enklare förråd där man inte ens upplever att det behövs något lås så kan man kanske rentav bygga dörren själv med hjälp av plywood.

Kallförrådsdörrar eller varmförrådsdörrar

Det är vanligt att göra skillnad på kallförrådsdörrar och varmförrådsdörrar. Behöver du en dörr till ett utrymme som inte är uppvärmt så har du kanske inte samma krav som till ett uppvärmt utrymme.

Design och layout

Det man inte ska glömma bort är det där med design och layout. Att man först och främst tänker på användning och säkerhet är givet men det är synd att skaffa en dörr som sedan inte passar in i sitt sammanhang. Om den till exempel sitter på utsidan av huset och bryter mot övrig design så kan det till sist bli så att man stör sig på förrådsdörren som sticker ut. Det är bra att tänka på det där med färg och design så att man upplever en harmoni i sin boendemiljö. När man ser på layouten så är det också viktigt att tänka framåt. Det är inte kul med förrådsdörren som alltid slår sig och gnisslar. Satsa hellre på hög kvalitet så att dörren inte ställer till med bekymmer.

Specialdesignade dörrar

Många stöter på problem då de inser att de behöver en bredare dörr än det som är standard på marknaden. I det här fallet så är det inte säkert att det går att få rätt mått från en vanlig bygghandel och man får eventuellt vända sig till ett snickeri som kan ta de mått man behöver och skapa dörren utifrån detta. På så vis kan man även få dubbeldörrar då detta behövs. Det man måste komma ihåg är att förrådsdörrar av hög kvalitet alltid kostar mer än enklare varianter. Man måste alltså göra sig en uppfattning av hur pass viktigt det är med en dörr som är säker, som ger smidig användning, och som även har en design som man trivs med rent estetiskt.

Pris för förrådsdörr

Priset för en förrådsdörr varierar beroende på vad du är ute efter. Det är möjligt att hitta billigare förrådsdörrar för ca 1000kr, men du hittar vanligen lite bättre förrådsdörrar från ca 2500 kr och upp till mer än 6 000kr.