Garderobsdörrar

Garderobsdörrar kan lyfta upp ett rent estetiskt om man väljer rätt garderobsdörr till rätt rum. Med fina garderobsdörrar så blir rummet trevligare att vistas i då fula gamla trista garderober lätt kan dra ner det estetiska värdet på vilket rum som helst.

Att fixa fina garderobsdörrar är något av det enklaste du kan göra där hemma. Antingen köper du nya fräscha garderobsdörrar, eller så kan du enkelt piffa upp dem du redan har genom tapeter eller andra lösningar. Många väljer även att med tyg lösa garderobsfrågan genom att använda en vajer som fylls av olika tyger.

Det är inte lätt att välja garderobsdörrar, eller något alls som har med hemmet att göra, för den delen. Då det finns så oerhört mycket att välja mellan idag oavsett om det är garderober eller choklad så är det lätt att man blir förvirrad när det är dags att göra sitt val. Som tur är så kan man ta god tid på sig i sitt val av garderober då det sälja på så många stora inredningsvaruhus och liknande.

Garderobsdörrar ska ju inte bara vara fina och estetiskt tilltalande, utan de ska även vara så funktionella som möjligt. En garderobsdörr som är perfekt i hallen kan komma att bli ett mindre bra val i sovrummet, så att utgå från en garderobs och en typ av garderobsdörrar och ha det i hela hemmet är inte alltid en så bra idé. Se till varje rum och se över vad rummen har för olika behov och hur man kan lösa garderoberna på allra bästa sätt i just det rummet.

De vanligaste formerna av garderobsdörrar är antingen gångjärnshängda garderobsdörrar eller skjutdörrar. Det är även relativt populärt med vikdörrar. De två förstnämnda typerna av garderobsdörrar har de flesta av oss sett antingen hemma hos oss själva eller hos andra. Vikdörrar däremot är lite mindre vanligt.

Det som är så positivt med de gamla klassiska gångjärnshängda garderobsdörrarna är att de både är billiga och enkla att renovera eller piffa till genom tapeter eller liknande. En nackdel som brukar framhållas är att de sällan passar ihop med spegel plus att de tar mycket av golvets utrymme när de är öppna. Skjutdörrar, däremot, är perfekta för speglar plus att de inte tar upp någon golvyta när de öppnas då de ju skjuts åt sidan. Vikdörrar har de fördelarna att de är relativt billiga plus att man kan öppna hela garderoben på en gång.